Or Hagalil | Bouwen en verdedigen

Beste vrienden,

Sjalom!

Zegen en vrede voor u in deze moeilijke tijden. Toch is er te midden van ‘oorlogen en geruchten van oorlogen’ de ‘vrede die het begrip te boven gaat’.

Op 5 mei vierde de staat Israël zijn 74e jaar als moderne natie. De wedergeboorte van een Joodse staat in het land Israël is niets minder dan een hedendaags wonder en de vervulling van bijbelse profetieën. De beloften van God over een land en een erfenis aan het volk Israël beginnen in het boek Genesis met beloften aan Abraham en zijn nakomelingen.

En Ik zal van jullie een groot volk maken, en Ik zal jullie zegenen en jullie naam groot maken, zodat jullie een zegen zullen zijn. Ik zal zegenen wie u zegent, en hij die u oneer aandoet, zal Ik vervloeken, en in u zullen alle families der aarde gezegend worden.” (Genesis 12:2, 3)

Vanuit de as van de Holocaust na 1945 stroomden Joodse vluchtelingen naar het land Israël op zoek naar een nieuw thuis nadat hun leven en huizen in Europa waren verwoest tijdens de nazi-aanval. Jarenlang voorafgaand aan de terugkeer na de Tweede Wereldoorlog had de Heere God een thuisland voorbereid voor deze overlevenden. In 1948 was, ondanks de ontelbare obstakels, de infrastructuur voor een moderne staat om te overleven gevestigd. Terwijl een nieuwe natie werd gebouwd, zwoeren de omringende Arabische naties om de opkomende Joodse staat in het land Israël te voorkomen en te vernietigen. In de volgende vijf jaar was er een toestroom van meer dan twee miljoen vluchtelingen uit Europa en de Arabische landen. Deze vluchtelingen hadden huisvesting, ziekenhuizen en scholen nodig, die moesten worden gebouwd en er moest een regering worden gevormd. Tijdens het bouwen van een thuisland hielden de Israëli’s één hand op de schop en de andere hand op het zwaard. Hetzelfde als beschreven in de wederopbouw van Jeruzalem in de dagen van Nehemia in de vierde eeuw voor Christus – (Nehemia 4:18). Sinds 1948 is elke generatie Israëli’s belast met het opbouwen en onderhouden van een moderne staat terwijl ze de natie waakzaam verdedigen. Alle valide Joodse mannen en vrouwen zijn ingelijfd bij de Israel Defense Forces (IDF) om onze fragiele democratie te dienen en te beschermen. Dit is een grote verantwoordelijkheid en een zware last voor elke generatie om te dragen.
De hand van God leidt en beschermt Israël echter, in tegenstelling tot onze voorouders in de tweede eeuw na Christus die tevergeefs probeerden de Romeinse onderdrukkers te bestrijden en omver te werpen. Het symbool van die nederlaag is het Masada-fort in de grimmige woestijn van Judea. Het was een tijd in de geschiedenis waarin de Heere God aan de kant stond en het oordeel over Israël liet vallen. Vandaag staat de Heere naast het Joodse volk in het land Israël, ondanks de geestelijke weerstand tegen Zijn volmaakte plan. De hoop voor Israël en de naties ligt in het accepteren van Yeshua als de Messias.

Eindelijk, met het opheffen van Covid-19-beperkingen, konden we een team van vrijwilligers ontvangen om ons te helpen geschenkpakketten uit te delen aan IDF-soldaten die door onze stad Nahariya komen. Pierre, de co-pastor van onze Or Hagalil Gemeente, kon op zondagochtend met de groep werken.

We zijn zo dankbaar voor uw voortdurende en trouwe steun aan ons werk in de bediening.  BEDANKT!!

Bid voor onze inspanningen om hulp te bieden aan onze Joodse en Arabische gemeenten in West-Galilea. Bid dat we wat troost kunnen bieden aan de Oekraïense vluchtelingen die zich de komende weken en maanden in ons gebied zullen vestigen. Laat ons weten hoe we voor u kunnen bidden.

In Zijn dienst,

Efraim en Jeannie Goldstein