OR HAGALIL | Een stimulerend en smaakvol gesprek 

Verfrissing

Beste vrienden, Shalom! – !שלום 

Zegenen vrede voor u tijdens deze warme zomermaanden. Deze tijd van het jaar voel ik me altijd aangetrokken tot het beeld van Psalm 42:1 ‘Zoals een hert schreeuwt naar de waterstromen zo schreeuwt mijn ziel tot u, o God’.

De droogte die al het vocht afvoert en alles uitgedroogd achterlaat, is het beeld. De spirituele toepassing is dat dit met onze ziel kan gebeuren en dat het moet worden aangevuld. Moge u deze verfrissing vinden in Yeshua zoals Hij verklaarde: “Het water dat Ik hem zal geven, zal in hem een bron van water worden dat opwelt tot het eeuwige leven.” (Johannes 4:14b)

Verhuizing

Sinds de maand mei is het non-stop voor ons en hoewel we misschien moe zijn, zijn we zeker niet gespannen. In mei verhuisden we naar een nieuw appartement in Downingtown, PA en 8 dagen later vlogen we naar Israël. Daar hadden we de onaangename taak om ons appartement in Nahariyya leeg te halen, wat betekende dat we onze meubels en apparaten moesten verkopen. Het duurde bijna twee maanden om dit allemaal te voltooien en het was persoonlijk moeilijk. Hoewel we niet langer een appartement in Nahariyya hebben, zal Efraim doorgaan met zijn verantwoordelijkheden bij de Or Hagalil-gemeente en zal hij regelmatig heen en weer reizen naar Israël. Jeannie blijft vrouwen in de gemeente en in verschillende delen van Israël onderwijzen en begeleiden. We vragen gebed voor de gemeente en voor Pierre naarmate hij meer verantwoordelijkheid op zich neemt.

Bediening

Tijdens onze tijd in Israël hadden we een overvloed aan mogelijkheden voor de bediening die de Heer ons gaf. In onze Gemeente ‘Licht van Galilea’ (Kehilah Or Hagalil) vierden we het tot geloof komen en de doop van Daniella. Ze is een arts die meer dan 25 jaar geleden met haar man naar Israël emigreerde. Hoewel het een crisis in haar leven was, besefte ze dat Yeshua de enige was die haar in haar situatie kon helpen.

Daarna hadden we twee gemeente-diners, de doop van een baby bij twee gezinnen, de intrededienst van Pierre, mijn co-pastor. Tenslotte was er de viering van het afstuderen van Pierre’s zoon van de middelbare school, wat in Israël zijn entree in een IDF-studieprogramma betekent. We baden dat hij gezegend en gebruikt zou worden door de Heer. Ook hij is onlangs gedoopt.

Een stimuleren en smaakvol gesprek

Dit was niet alles wat we deden. Tijdens onze tijd in Israël namen we deel aan een retraite voor jonge leiders die wij en anderen elk jaar organiseren. Er waren ongeveer 30 deelnemers, waaronder veel jonge mensen die we kennen sinds ze kinderen waren. We zijn zo bemoedigd dat deze mannen en vrouwen groeien in hun geloof en zich bewegen in invloedrijke posities in de Israëlische samenleving. We stelden een team samen van Chosen People Ministries, Outreach Israel, en namen ze mee om geschenken uit te delen aan de IDF-soldaten die we in Nahariyya tegenkwamen. Het hoogtepunt van die evangelisatiecampagne was tijdens de lunch toen het team falafel at in een food court en ze verschillende Israëlische klanten betrokken bij een stimulerend en smaakvol gesprek over Yeshua.

Daarna was er een ‘Galilea Pastors diner’ dat Pierre en ik bijwoonden. Dit was een speciale bijeenkomst van Joodse en Arabische voorgangers waar we samen ons geloof beleden en baden. In tranen vertelden de Arabische predikanten over de huidige golf van geweld die hun gemeenschappen overspoelt. Zinloos geweld gepleegd door het criminele element. Samen baden we voor vrede en de kracht van Yeshua om het geweld en lijden te overwinnen.

Polen

Terwijl ik dit schrijf, sta ik op het punt om naar Polen te reizen om een conferentie van Joodse predikanten bij te wonen. Om de vier jaar is er een internationale bijeenkomst van het Lausanne Consultation on Jewish Evangelism (LCJE).  Een collega en ik gaan een workshop geven over, The Chronicles in Evangelism in Israel. Bid alstublieft voor mijn reizen naar Polen en naar Israël in de herfst.

In Zijn dienst,

Efraim en Jeannie Goldstein