OR HAGALIL | Maranatha, Kom snel Yeshua!

Raketten

Beste vrienden, Shalom!

Tijdens het voorbereiden van deze update wordt ons land Israël overspoeld door een nieuwe ronde van oorlog. Honderden raketten werden vanuit Gaza afgeschoten op de omliggende gebieden en centraal Israël. Dit omvat het Tel Aviv-gebied waar we familie en vrienden hebben wonen. Bid alstublieft voor een snelle oplossing voor deze uitbarsting van geweld en vernietiging. Moge God onze kinderen en die onschuldige slachtoffers in Gaza beschermen. Bid voor de soldaten en jonge mannen en vrouwen die we kennen en die worden opgeroepen en de plicht hebben om Israël te beschermen. Bid voor onze ‘Licht van Galilea’ Gemeente in Nahariyya en dat onze regio vrij wordt gehouden van conflicten. Bid voor ons als we over een paar dagen naar huis reizen naar Nahariyya.

Familie

De afgelopen maanden waren druk, zoals gebruikelijk. Ik was in Ohio en Kentucky en sprak in een aantal kerken en gemeenten. Dit betekende nieuwe vrienden maken, bijpraten met anderen en veel autorijden. Tussendoor was er ook nog een korte reis terug naar Nahariyya om onze gemeente te helpen bij een aantal veranderingen.

Het hoogtepunt van het seizoen was echter tijd doorbrengen met onze kinderen, kleinkinderen en familie tijdens Pesach. We hadden een prachtige Pesach Seder-viering toen we samen het verhaal van Pesach, Gods verlossing van Israël, deelden.

Wekenfeest

Pesach is niet slechts één feest, maar eigenlijk drie feesten samen: het Feest van het Paaslam, het Feest van Ongezuurde Broden en het Feest van de Eerste Vruchten (Leviticus 23:9-14).

Tijdens het Feest van de Eerste Vruchten zijn verschillende belangrijke gebeurtenissen die van vitaal belang met elkaar verbonden zijn; de dood van Yeshua, de opstanding van Yeshua en de Hemelvaart van Yeshua. Op de Joodse kalender is er de telling van de Omer (bushels) die 49 dagen duurt en uitloopt op het Wekenfeest – Pinksteren.

Als volgelingen van Yeshua besteden we veel aandacht aan de gebeurtenissen van de dood en opstanding van Yeshua. De Hemelvaartsgebeurtenis was toen Yeshua Zijn discipelen in Jeruzalem verliet en opsteeg naar Zijn plaats in de hemel (Handelingen 1: 4-11). Volgens de christelijke traditie was dit 40 dagen na het Feest van Pasen en negen dagen voor Pinksteren. Om de een of andere reden wordt deze monumentale gebeurtenis in de meeste evangelische tradities niet gevierd of erkend.

Maranatha, Kom snel Yeshua!

De Hemelvaart van Yeshua naar de rechterhand van de Vader is van vitaal belang voor alle gelovigen. Zittend aan de rechterhand is een symbool van voltooiing en niet van rust (Psalm 110:1). Vanuit die positie kijkt Yeshua vanuit de hemel naar ons uit. Volgens de theoloog N.T. Wright; “De hemel is de controlekamer voor de aarde. De plaats van waaruit instructies worden gegeven.” We kunnen er zeker van zijn dat het voortdurende werk van onze redding wordt verzorgd, beschermd en gekoesterd. We moeten ons verheugen dat Yeshua is opgestegen. We bidden voor Zijn spoedige terugkeer – Maranatha, Kom snel Yeshua!

Het leven blijft druk en op volle toeren. Toch hebben we tijd om van ons gezin te genieten, de relaties in de gemeente bij te houden en een aantal dagen op de Appalachian Trail te kunnen wandelen.

Terug naar Israël

Zodra we terug zijn in Israël, zullen we helpen bij het organiseren van een bijeenkomst van een groep jonge leiders die Chosen People Ministries de afgelopen 10 jaar heeft gesponsord. Dit is een hoogtepunt van ons jaar als we zien hoe deze groep jonge Israëlische professionals vooruitgang boeken in hun leven. We ontmoetten veel van deze mannen en vrouwen voor het eerst toen ze in de Messiaanse Vergadering Zomerkampen zaten die we 15 jaar lang leidden. Deze bijeenkomsten, die we Levend Water noemen, is een getuigenis van de trouw van de Heer waarbij we deze “kinderen” volwassen zien worden en velen van hen hebben nu zelf kinderen.

Laten we, totdat Hij terugkeert, vasthouden aan het Woord van God en de hoop op verlossing. Laten we elkaar versterken en bemoedigen. Laat ons weten hoe we voor u kunnen bidden.

Dank u voor uw trouwe steun en gebeden voor ons. We waarderen u zo!

In Zijn dienst, Efraim en Jeannie Goldstein