OR HAGALIL | Naschokken werden gevoeld in Israël

Beste vrienden, Shalom!

Zegen en vrede voor u. Het is zo goed om vrienden over de hele wereld te hebben. Met zorgzame vrienden zoals u zijn we  ons voortdurend bewust van de zegeningen van de Heer in ons leven en onze bediening.

Aardbeving

Op 6 februari om 04:15 uur, Midden-Oosten tijd, trof een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter het zuiden van centraal Turkije nabij de grens tussen Turkije en Syrië. Slechts 11 minuten later gevolgd door een naschok met een kracht van 6,7 op de schaal van Richter. De verwoesting was gruwelijk en wijdverspreid. Tot nu toe zijn meer dan 55.000 mensen dood gemeld, meer dan 150.000 mensen gewond en duizenden huizen en gebouwen zijn verwoest.

De naschokken werden gevoeld in Israël en zelfs in Nahariyya. Pierre, onze Or Hagalil-voorganger, voelde de schokgolven en beschreef het als volgt: “Ik dacht dat ik een hartaanval had of zoiets omdat ik plotseling trilde.” Nahariyya ligt op ongeveer 485 mijl (780 km) van het epicentrum van de aardbeving. Het is echter niet alleen de relatieve afstand die deze verwoestende aardbeving dichtbij en persoonlijk maakt. We zijn op dit moment in Pennsylvania , maar we zijn nog steeds diep ontroerd door de situatie.

Samenwerking

Kort na de aardbeving ontving de staat Israël een verzoek van Rusland om zijn speciale IDF-reddingsteam te sturen om de slachtoffers in Turkije en Syrië te helpen. Israël reageerde onmiddellijk; ze waren een van de eerste reddingsteams ter plaatse.

De unieke situatie is dat deze regio van Turkije/Syrië wordt gecontroleerd door extremistische moslims die openlijk haters van Israël zijn. In plaats van onze vijanden kwaad te wensen,  reageerde Israël met mededogen. Dit is in overeenstemming met de instructie uit het boek Spreuken: Als je vijand honger heeft, geef hem dan brood om te eten, want je zult brandende kolen op zijn hoofd stapelen en de HEERE zal je belonen. (Spreuken 25:21-22).

Tijdens de Syrische Burgeroorlog stuurde onze Or Hagalil-gemeente hulp naar vluchtelingen in Jordanië en Turkije. Ik maakte verschillende reizen om hulp te brengen aan Syriërs in Jordanië en Istanbul, Turkije. Daar ontmoette ik moslims die zich tot Yeshua keerden vanwege de liefde en mededogen die ze bij christenen zagen.

In de huidige nasleep van deze verwoestende aardbeving in dit gebied zie ik geen vijanden van Israël. Integendeel, ik zie mensen lijden onder ondraaglijke ontberingen en Yeshua is de enige troost die ze kunnen ontvangen.

Bid met ons mee voor troost voor hen die lijden onder deze verwoestende aardbeving en de nasleep ervan. Bid dat harten openstaan voor de redding die alleen Yeshua kan brengen.

In Zijn dienst,

Efraim en Jeannie Goldstein