Or Hagalil | Shalom!

Beste vrienden,  Shalom! – ! שלום

We zijn terug in Israël en kwamen kort voor het Joodse feest van Sjavoeot (Wekenfeest) aan. Dit jaar vonden zowel Sjavoeot als Pinksteren op dezelfde dag plaats, wat ongebruikelijk maar bijzonder is. Sjavoeot is een tijd van vreugde en erkenning van wat de Heere heeft gedaan volgens de Schrift. In feite wordt het volk Israël verteld zich te verheugen (Deuteronomium 16:11). Dit viel samen met de gebeurtenissen rond Pinksteren zoals opgetekend in Handelingen 2:1-36, waar de Heilige Geest over de apostelen wordt uitgestort en een nieuw Messiaans tijdperk begint.

Terug zijn in Israël na maanden in het buitenland in de Verenigde Staten laat zien hoeveel werk van de Heere hier nog steeds moet worden gedaan. Na slechts 12 maanden te hebben geregeerd, is onze huidige parlementaire coalitie ontbonden en gaat Israël op 25 oktober op naar een nieuwe verkiezingsronde. Veel mensen waren verbaasd dat deze brede coalitie zo lang standhield. Politiek gezien vonden velen van ons dat deze regering op nobele wijze probeerde Israël te regeren en goed werk leverde. De politieke verdeeldheid in Israël is verdeeld over minstens tien verschillende fracties. Het is heel moeilijk voor een partij of persoon om de kloof te overbruggen. Daarom hebben we de laatste 3 jaar vijf verkiezingen gehad. De meeste mensen vechten niet tegen elkaar; maar willen gewoon wat het beste is voor hun segment van de bevolking. Het is moeilijk in een parlementaire coalitieregering om wederzijdse behoeften te vinden en aan de specifieke eisen van elk deel te voldoen.

Natuurlijk weten we dat het probleem er is onder de Joden, Arabieren en andere groepen die in Israël wonen, alleen via een geestelijke oplossing kan komen, die wordt gevonden in Yeshua de Messias. Elke groep is sterk gekant tegen het Evangelie van Yeshua. Onze Joodse gemeenschap is verdeeld tussen de seculiere Israëli’s die antireligieus zijn en de religieuze gemeenschap die sektarisch is en tegen schending van hun rechten is omdat zij die als de enige autoriteit op religieus gebied vinden. De moslimgemeenschap, die de meerderheid van het Arabische deel van de bevolking vormt, verwerpt het christendom als een mislukte religie omdat Jezus stierf. De moslims brengen ook de kruistochten en de aanval op de islam ter sprake alsof het nog maar 100 jaar geleden is. Binnen elke gemeenschap zijn er mensen die misschien bereid zijn om zelf na te denken en de claims van Yeshua te overwegen. Die mensen zijn degenen die we zoeken en willen betrekken bij het Evangelie.

De laatste week van juni maken we deel uit van het leiderschapsteam van de “Living Waters Conference” voor een groep jonge leiders en hun families in Israël. We zijn erg enthousiast over deze bijeenkomst omdat dit jonge mannen en vrouwen zijn met wie we hebben gewerkt in het Zomerkamp-programma. Veel van deze mannen en vrouwen hebben we zien opgroeien sinds ze op de basisschool zaten. Nu zijn het volwassenen die zich bezighouden met carrière, bediening en leven. Onze gemeente biedt deze jongeren een weekend van gemeenschap, bemoediging vanuit het Woord van God, voedsel en plezier. Het doel is dat ze met elkaar kunnen netwerken terwijl ze samen bouwen aan de toekomst van het lichaam van de Messias in Israël.

Bid alstublieft voor onze Or Hagalil Gemeente nu we weer moeten omschakelen na de afgelopen twee rustige Covid-jaren.

Bid voor verschillende mensen in onze gemeente die ernstige oogproblemen hebben.

Bid voor het werk dat we in West-Galilea verrichten, dat we die mensen mogen bereiken die openstaan voor de boodschap van Yeshua.

In Zijn dienst,

Efraim en Jeannie Goldstein