OR HAGALIL

Hier in Nahariya krijgen we ’s zomers veel bezoekers. Sommigen zijn oude bekenden die hartelijk welkom worden geheten. Verder natuurlijk de familie, en de gemeenteteams. Er kwamen twee groepen om ons te helpen bij onze activiteiten hier in West Galilea. Er waren vrienden uit Kentucky en de jaarlijkse ‘Chosen People Ministries – Outreach Israël’ groep. Iedere groep had een paar speciale mogelijkheden om hier in de omgeving te helpen.

Het hoogtepunt was het uitdelen van cadeaupakketten aan de soldaten. Iedere zondagmorgen gaan honderden soldaten terug naar hun bases in Noord Israël. Als er teams beschikbaar zijn willen we deze jonge mannen en vrouwen laten weten dat hun dienstverlening aan Israël als soldaten wordt gewaardeerd. Daarom maken we cadeaupakketten klaar om er zoveel als mogelijk uit te delen in een paar uur tijd. De meeste soldaten ontvangen deze cadeautassen blijmoedig. Sommigen zijn erg dankbaar en lezen de literatuur die we in de tas hebben gestopt.

Ons eerste oogmerk is, deze jonge mensen die verplicht in militaire dienst moeten, te laten weten dat ze gewaardeerd worden, verzorgd worden en dat er zelfs voor hen wordt gebeden. De aard van hun inzet is zo dat ze binnen zes tot acht maanden worden overgeplaatst en dat geeft ons een of twee kansen om ze te ontmoeten.

Het is de bedoeling dat onze vriendelijke daad, naast de Evangelieboodschap van hoop, een zaadje in hun hart wil planten. Licht in een tijd van moeilijkheden.

Ons verzoek is om te bidden voor de situatie in Israël. Er is veel onrust zonder regering en we moeten even wachten tot de verkiezingen. En wilt u bidden dat de tijd met de nieuwe inwonenden goed verloopt.

Naar alle artikelen