RETURN TO ZION

Het Olim Project
De constante groei van de Aliya (immigratie naar Israël) is goed nieuws! Ondanks de quarantaine en de beperkte vluchten groeit de interesse om terug te keren naar het beloofde land vanuit de landen van de voormalige Sovjet-Unie, de VS en andere landen. De Bijbel spreekt herhaaldelijk over de dagen voorafgaand aan de terugkeer van de Messias en dat er in die dagen niet alleen moeilijkheden over de hele aarde zullen zijn, maar dat er ook een beweging van mensen zal zijn. Een daarvan is de terugkeer van de verspreide Joden naar het land van de voorouders. Mijn vrouw en ik dachten er ook zo over en zijn 30 jaar geleden teruggekeerd naar Israël vanuit Wit-Rusland en Oekraïne. Op dit moment zet de Aliya zich door. Statistieken zeggen dat de terugkeer naar Israël met 20% is gegroeid en dit is zeer betekenisvol. Het project om de Olim op te vangen en te huisvesten ging door in de dagen van de quarantaine en blijft ook nu gewoon doorgaan. Dit betreft vooral advies en omvat voedselpakketten, hulp bij huishoudelijk werk en keukenbenodigdheden.

Covid-19
Aanvankelijk was er sprake van het afnemen van de pandemie, maar nu is er een nieuwe uitbraak begonnen, vooral onder de ultraorthodoxe bevolking en de Bedoeïenen. Op het moment hebben we meer dan 2.000 bevestigde infectiegevallen per dag. Net als iedereen moeten we bidden om ons geloof te sterken en de angst te overwinnen. We beginnen de economische crisis te voelen. Meer dan 35.000 kleine bedrijven zijn tussen februari en juli 2020 gesloten. Dit is een immens aantal voor Israël. De mensen in onze messiaanse gemeente verliezen ook hun baan, dus GOD IS VITAAL voor ons! Ik vraag u voor ons te bidden en voor ons project dat mensen in nood helpt en tijdens alle omstandigheden door is blijven gaan en dat we geven wat nodig is aan degenen die erom vragen! Het project bereikt zowel Russisch sprekende olim (immigranten uit andere landen) als de Arabische bevolking uit de christelijke en de moslimsector. We willen de handen van de Messias blijven!

De gemeente
Sinds het begin van de quarantaine hebben we dankzij de Heere niet alleen onze gemeente bijeengehouden, maar hebben we een aanzienlijke groei van onze bediening gezien. Thuisgroepen zijn belangrijker geworden en online vergaderingen zijn uitgebreid; in plaats van 500-600 kijkers per week vóór de quarantaine, hebben we alleen al tijdens onze Sabbatsdienst 2.000 kijkers bereikt! Ook hebben we onze gemeente in twee groepen verdeeld (vanwege de pandemie en het aantal mensen was dat een vereiste). Nu verzamelt de Russisch sprekende groep zich om 11.00 uur en de Hebreeuws sprekende groep om 13.00 uur, Op woensdag is er een nieuwe groep bijgekomen. Als predikant had ik nog niet eerder thuisgroepen geleid, maar begin maart begon ik een online thuisgroep te runnen voor degenen die geen lid zijn van een thuisgroep. Tegenwoordig komen er op woensdag tijdens online studies van de Schrift ongeveer 90 tot 100 mensen bijeen. Dit is een essentiële aanvulling op onze gemeente met haar eigen verzoeken, behoeften en vragen. We weten niet hoe de huidige gebeurtenissen zich zullen ontwikkelen en of we als land opnieuw volledig zullen worden stilgelegd. Hoe kunnen we gemeente zijn en met de mensen communiceren? Al deze kwesties zijn zeer uitdagend en ik vraag u om met ons mee te doen in GEBED voor wijsheid uit de HEMEL!

Hulp en ondersteuning als een getuigenis van Gods liefde
Tientallen nieuwe gezinnen die in juli naar Israël zijn gekomen, hebben bij aankomst contact opgenomen met stafleden van onze gemeente. We hebben ongeveer 100 nieuwe immigranten geadviseerd en begeleid en 50 gezinnen hebben humanitaire hulp ontvangen, waaronder huishoudelijke artikelen, zoals potten en ketels, en voedselpakketten. Veel gezinnen hadden hulp nodig bij het in contact komen met gemeentekantoren toen ze geconfronteerd werden met de nieuwe regelgeving met betrekking tot de crisis en de sociale distantiëring. Hoewel we hulp en ondersteuning bieden als een getuigenis van Gods liefde, gebruiken we creatieve en inzichtelijke manieren om de mensen om ons heen de hand te reiken. Bid alstublieft met ons mee voor diegenen die terugkeren naar hun historische thuisland.

Talentvolle kinderen bezig houden
Door de pandemie moesten we overgaan op online videolessen en privélessen om getalenteerde kinderen bezig te houden, zodat ze zich niet opgesloten voelden. Aan het einde van elk schooljaar is er een concert. Dit jaar was het een beetje anders. We hebben besloten om het concert op te nemen, zodat hun vrienden en families nog steeds kunnen genieten van de geweldige talenten die ze hebben. Na een lang jaar privéles gingen onze instructeurs met vakantie om op te laden voor het a.s. schooljaar. Het is belangrijk dat we onze medewerkers in gebed gedenken, want we leven in moeilijke situaties, ook zij hebben spirituele ondersteuning nodig.

Het Eagle Project
Met alle quarantaine en vluchtbeperkingen houden onze Eagle-projectleden uit Noorwegen, Engeland, Japan, Taiwan, Korea en Australië nauw contact met elkaar via zoom en chats, waarbij sprekers en gebeden met elkaar worden gedeeld. Een van de laatste online zoom chats ging over een onderwerp genaamd “Een stap vooruit, twee stappen terug”. We willen graag onderwerpen gebruiken die relevant zijn voor ons dagelijkse leven met de Heere Jezus, zoals persoonlijke openbaring, de eerste individuele ontmoeting met de Heilige Geest, hoe we groeien in wijsheid en meer.

Naar alle artikelen