RETURN TO ZION

We moeten nieuwe immigranten helpen bij de uitdagingen van een tweede lock-down.
In de afgelopen maanden zijn er flink wat Olim (nieuwe immigranten) naar Israël gekomen, vooral uit de voormalige Sovjet-Unie. Volgens de regering zullen er vooral in de winter nog veel meer komen. Joodse mensen keren terug naar hun historische vaderland en we doen ons best om hier een thuis voor hen te bereiden en de liefde en zorg van hun hemelse Vader te delen.
Naast humanitaire hulp bieden we ook andere hulp aan nieuwe immigranten, dat gaat nu telefonisch. Meestal is advies nodig met betrekking tot: hoe de bank werkt, het huren van een appartement, details van de lokale wetgeving en veel soortgelijke vragen tijdens de eerste stappen in het land. Dit is voor ons ook een geweldige kans om relaties op te bouwen met de nieuwe Olim.
In september vroegen 55 gezinnen om advies en overleg. Veel van die mensen kwamen zonder hun familie. We houden contact met hen. Alleen zijn in een nieuw en vreemd land is een uitdaging.

Onze gemeente deelde voedselpakketten en huishoudelijke artikelen uit, zoals:
– luiers voor kinderen aan de gezinnen
– potten en pannen
– voedselpakketten; rijst, spaghetti en dergelijke met speciale ingrediënten voor de feesten
– warme maaltijden
We slaagden erin een klein evenement te organiseren voor degenen die net in Israël waren aangekomen met muziek, gemeenschap en uitleg over de betekenis van de herfstfeesten. Na deze feestelijke avond vroegen verschillende deelnemers om een Schrifttekst waaruit ze meer konden leren over de feesten en de God van Israël.

Naar alle artikelen