RETURN TO ZION | Het werk van de Heer gaat door

Ondersteuning van de IDF

Shalom beste broeders en zusters in Yeshua Messias!

Zoals u weet, is de oorlog in Israël nog steeds aan de gang en zijn we druk bezig met verschillende dingen die verband houden met de huidige situatie in ons land.

De regering was van plan om ongeveer 300.000 reservisten op te roepen voor dienst, maar meer dan 360.000 van hen zijn gekomen. Er is dus behoefte aan warme maaltijden, benodigdheden, hygiëneproducten en andere dingen in het leger. Elke week kopen onze gemeenteleden met de hulp van onze overzeese vrienden dingen en maken ze warme maaltijden op verzoek van soldaten.

EHBO-lessen

Onlangs organiseerden we een ongewone workshop voor onze gemeenteleden en voor de andere gemeenten uit Haifa en de buitenwijken. 

Deze keer deelden de sprekers noch hun kennis van Bijbelser waarheden, noch de historische en culturele aspecten van de Joodse traditie. Oorlog dicteert de nieuwe onderwerpen en nieuwe doelen voor seminars. Tourniquets, knelbanden, medische kits – dit waren de belangrijkste visuele hulpmiddelen voor deze workshop.

Jonge professionele medische vrijwilligers uit de VS deelden graag hun kennis en nodigden alle deelnemers uit om na de theoretische les een praktische cursus te volgen. Waarschijnlijk zal deze kennis iemands leven redden.

Warme maaltijden

We blijven ook warme maaltijden verstrekken aan ouderen die in het bejaardentehuis wonen. Sommigen van hen hebben geen familie hier in Israël en ze zijn blij om één keer per week lekker zelfgemaakt eten te hebben. Bovendien is het een zegen voor ons om hen te zegenen, evenals nieuwe immigranten uit Oekraïne, Rusland en andere landen die in Israël blijven aankomen.

Nieuwe gemeentestichting

We zijn blij u te kunnen meedelen dat onze nieuwe dochter-gemeente “Or Chai” die onlangs in de buitenwijk van Haifa is geplant, haar eigen diensten is begonnen.

We zijn er zeker van dat het licht, hoop, Gods liefde en waarheid zal brengen aan de mensen in de omgeving. We vragen u om voor hen te bidden dat ze onze hemelse Vader veel vrucht en heerlijkheid zullen brengen.

In het licht van de huidige situatie in ons land hebben we uw gebeden en voorspraak nodig. Bid alstublieft voor onze regering, het leger, voor de gijzelaars om zo snel mogelijk naar huis terug te keren en vooral voor de soldaten van “Shaveit Zion”, omdat we geloven dat God omwille van hen de levens zal beschermen en redden van degenen die samen met hen vechten (Handelingen 27: 23-24).

Met liefde en respect,

Leon en Nina Mazin