Return to Zion | immigranten uit Oekraïne

Juli was een erg hete en intense maand in Israël.

Allereerst vraag ik u om te bidden voor onze oudere Dima Lutarevich en zijn familie. Hij verloor zijn vader en in dezelfde week werd hij voor de 7e keer vader. Deze gebeurtenissen resulteerden in lijnrecht tegenover elkaar staande emoties; daarom vraag ik om uw gebeden voor de familie Lutarevich.

Hulp voor Olim

In het magazijn van het humanitaire hulpproject voor de Olim (immigranten) wordt heel hard gewerkt. Samen met Ohala Rahamim ontvingen we een grote container uit Nederland – meubels, maar ook dingen voor mensen in nood. Zoals u weet gaat de immigratie uit Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland door, vanwege de oorlog . Bid alstublieft, want sommige bronnen dreigen om de immigratie van Joden uit Rusland te stoppen. Maar, wij geloven dat “Zowaar de Heer leeft, die de kinderen van Israël uit het land in het noorden en uit alle landen waarheen Hij hen verdreven, had geleid heeft. Ik zal hen terugbrengen naar hun land, dat ik aan hun vaderen gaf. (Jeremia 16:15)

Ongeveer 80 gezinnen kregen in juli onze hulp. Ik herinner u aan de verhoudingen van de migratie (60% uit Rusland, 30% uit Oekraïne en nog eens 10% uit de rest van de landen van de voormalige USSR). We bidden samen dat dit visioen van de terugkeer voor de Joden uit de Oekraïne zal plaatsvinden.

De Muziekschool

Muziekschool Keshet Tslilim ging op vakantie. Het jaar werd afgesloten met een kwalitatief hoogstaand concert van afgestudeerden. Het is een bijzondere zegen om te zien hoe muziek en het Licht van de Heer kinderen verandert. Ongeveer 100 studenten studeerden dit jaar af. Ik vraag om jullie gebeden voor wijsheid en leiding, creativiteit en zegen voor iedereen die dit project vooruithelpt!

Holocaust overlevenden

Op 26 juli hadden we een speciale avond voor overlevenden van de Holocaust, na lange covid-beperkingen was het een geweldige bijeenkomst met ongeveer 50 mensen. De meesten 85/90+.

Hierbij een foto van Max. Op 14-jarige leeftijd was hij gettogevangene in Minsk, hij wist in de winter te ontsnappen en vertelde een zeer waardevol verhaal over hoe hij overleefde. Hij is de echtgenoot van de messiaanse gelovige, Chaya, die we al zo’n 25 jaar mogen kennen!

Zo’n speciale avond met woorden die zo mooi zijn om te horen uit de mond van deze mensen die God meestal negeren omdat ze gefrustreerd zijn over hun ervaringen van de Holocaust, en waarvan sommigen zullen misschien zeggen: “God is ons vergeten!”. Maar op dit evenement herkenden en erkenden zo velen Hem!

pastedGraphic.png

Covid

Zoals u weet, hebben de Covid-uitbraken Israël nog niet verlaten. En in onze gemeente werd een aanzienlijk aantal mensen opnieuw ziek. Bid alstublieft voor ons!

Gods vrede voor u allen! Wij bidden voor u en uw gezinnen!
Ik ben de Heer, uw God. Houd me aan mijn inzettingen en geboden. De persoon die ze houdt, zal leven.  Leviticus 18:4-5

Met liefde en respect,

Leon & Nina Mazin