Return to Zion | Waar blijven de anderen?

Shalom vrienden,

Allereerst wil ik u bedanken voor uw gebeden en financiële steun. Shavei Zion dient de Heere God en u uw gebed en financiële steun maakt dat mogelijk.

Laat me eerst persoonlijk nieuws delen. Allereerst wil ik u bedanken voor uw gebeden voor de verloofde van mijn dochter Shirley, Elia. Hij is de zoon van een messiaanse predikant uit Minsk en het ministerie van Binnenlandse Zaken stond hem tien maanden lang niet toe Israël binnen te komen. Velen van jullie kennen deze moeilijkheden in het leven van Messiaanse gelovigen in Israël. Geloof kost een prijs en soms is geduld een belangrijk onderdeel van onze wandel met de Heere. Godzijdank is het allemaal voorbij. Op 27 mei hield Eitan Shishkoff de Choepa (het baldakijn voor een huwelijksplechtigheid) op voor Shirley en Elia, en we zagen allen de hand van de Heere hierin. Het was een prachtige gebeurtenis!

Na een lange stilte maakten ik samen met mijn assistente Evgeny een reis naar Noorwegen. We ontmoetten vrienden en partners die ook jonge mensen (van de Israëlische defensiemacht) dienen via de nieuwe opzet (ze zijn er al voor de militaire dienst begint). Na de pandemie hebben we onze contacten weer versterkt en met Gods hulp zullen we een nieuw koers varen in het werken met jongeren. Het Eagle-project was voor Covid zeer actief en deed het geloof van veel jongeren herleven. Van de 60 mensen die het programma doorliepen, werden er 6 tot 8 jeugdleiders in hun gemeenschap en er waren 5 nieuwe stellen (Godzijdank voor nieuwe gezinnen!). Het geloof van veel van de jongeren werd vernieuwd. Dit alleen al bij de Israëlische jongeren in Noorwegen. Taiwan, Japan en Korea zijn ook aan het programma begonnen en we kijken ernaar uit om dit voort te zetten!

In de maanden april, mei en juni hebben we een recordaantal immigranten mogen verwelkomen. Ongeveer 60% zijn Olim uit Rusland en Wit-Rusland. En 35% heeft Aliyah gemaakt uit Oekraïne. Wij helpen hen met producten en het nodige beddengoed en keukengerei. Maar, waar blijven ze, de andere vluchtelingen uit Oekraïne?! Waar zijn ze? Helaas geven degenen die in aanmerking komen voor Aliyah naar Israël nog steeds de voorkeur aan de diaspora in Europa. De Schrift zegt: “Keer terug naar uw land”! Laat mijn brief jullie, gelovige mensen die de bazuinstem van God kennen, dienen om een gebed voor Aliyah op te wekken. In Oekraïne zijn er tot 400.000 mensen met het recht op Aliyah. En deze mensen zijn een potentiële nieuwe kracht voor Israël en voor de Heere!

Ik wens u vrede en zegeningen van de Heere God en Zijn Zoon Yeshua, de Messias,

Leon en Nina Mazin