Return to Zion | We doorzoeken ons hart

Ik wil iedereen vrede en voorspoed wensen, evenals een speciale zegen van de Heer voor deze herfstfeesten. Dank u voor uw financiële steun en gebeden voor ons die de Heer in Haifa dienen.

Gewoonten. 

Soms wen je zelfs aan een omgeving vol zegeningen en vriendelijkheid, vergeet je snel het “vuil” waaruit je naar buiten bent gekomen en wordt het licht van God iets gewoons voor je. En net op dat moment komt er een verzoeking in het hart, in dezelfde, oude en zeer gevaarlijke stijl: “eet van deze vrucht en je zult sterker zijn.” Dit is de oude manier waarop de “kwade neiging” (Satan/ “oude slang”) ons verleidt. En dan het is belangrijk om alert te zijn.

Leg dan af alle slechtheid, alle bedrog, huichelarij, afgunst en alle kwaadsprekerij. En verlang vurig, als pasgeboren kinderen, naar de zuivere melk van het Woord, opdat u daardoor mag opgroeien, indien u tenminste geproefd hebt dat de Heere goedertieren is (1 Petrus 2:1-3). Petrus schrijft zijn brief aan reeds gelovige mensen en stelt opnieuw hetzelfde oude probleem aan de orde dat ons treft op het moment dat we GEWEND RAKEN. En dan gaan we niet meer vooruit. Hij zegt dat kwaadaardigheid, bedrog/roddel, afgunst en laster het Goddelijke leven in ons kunnen vernietigen als we niet “als een pasgeboren baby kunnen worden”.

Ik heb een kleinzoon. Hij is iets meer dan een jaar oud. Elke keer als ik hem zie, verbaas ik me er gewoon over hoe dynamisch kleine kinderen zich ontwikkelen in vergelijking met een volwassene. Gisteren was hij alleen maar aan het kruipen, vandaag kan hij, zonder te stoppen continu door de kamer rennen, een mobiele applicatie lanceren en allerlei ingewikkelde dingen doen.

Word niet lui! We hebben de plicht om ons te blijven ontplooien in ons leven als geestelijke schepselen en kinderen van God. Dit is waartoe Petrus ons oproept, die dezelfde dingen wilde voor zijn kudde 2000 jaar geleden en voor ons, de huidige generatie gelovigen. Vooruitgang en geestelijke beklimming naar de berg van de Heer. We naderen snel de feestdagen beschreven in Leviticus 23, maar zelfs als we dit artikel lezen na het Bazuinenfeest, vervaagt de relevantie van het gebod niet – “wees nuchter en slaap niet”; denk aan het voorbeeld van de wijze en domme maagden / bruiden! Vraag jezelf af: “Wat is mijn toestand vandaag?”

Afgunst of gemopper, en misschien zelfs de roddels van “Lashen HaRa (slechte mond)” leiden tot een triest resultaat – spirituele lepra. Dit is het moment om na te denken en zaken weer op te bouwen. Dit onderwerp is relevant voor iedereen die opstijgt naar spiritueel ZION om in het Licht van de Heer te staan en een gids te te zijn op weg naar de Genade in Yeshua, de Messias Die dat wil zijn voor iedereen.

Met liefde en respect,

Leon & Nina Mazin