RETURN TO ZION

Het is al weer even geleden, maar tijdens de Paasweek zagen we geschiedenis en traditie, liefde en rechtvaardigheid, wonderen, geloof en hoop voor wat er komen gaat.
In de Thora staan veel passages waarin wordt verwezen naar de komst van de Messias als het volmaakte Lam, het volmaakte Offer en Verzoening voor onze overtredingen.
Het verlossingsplan van Adonai werd vervuld toen Zijn Zoon Zijn leven gaf aan het kruis. Zoals destijds het bloed van het lam aan de deurpost hen redde van de engel van de dood, zo redt het bloed van het Lam (Jezus) allen die er voor kiezen om in Hem te geloven. Met dit in het achterhoofd werd er een diner gegeven voor de Holocaust overlevenden. Er waren 70 aanwezigen die genoten van de avond, het diner en het presentje dat zij kregen. Deze mensen hebben zoveel meegemaakt dat ze beter dan wie ook de betekenis van het woord slavernij begrijpen. Daarom is het zo belangrijk voor ze om de Messias te bidden om hun wonden te helen en dat zij het wonder van de zaligheid en de ware verlossing in hun leven mogen ontvangen.
We hielden ook een bijeenkomst met de immigranten (olim) met het thema: Pasen, een feest van Bevrijding. Er waren 50 immigranten aanwezig, waarvan er nogal wat waren die voor het eerst het verhaal, de traditie en de werkelijke betekenis van Pasen en de centrale rol van Jezus hierin, hoorden. We gebruikten er een powerpoint presentatie voor en we hebben ze uitgenodigd om deel te nemen aan de zes-weekse Aleph cursus. U weet dat dit de cursus is om te helpen te integreren in de Israëlische maatschappij, de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen en hiermee de geschiedenis van hun voorouders. Er was een discussieronde waar o.a. de vragen naar voren kwamen wat de betekenis is van het leven op aarde en hoe het er in de toekomende wereld uit zal zien. En, wonder boven wonder, kwamen later 7 deelnemers naar de kerkdienst. Een gezin dat net in Israël was aangekomen vroeg om een Bijbel, die ze kregen en de kerkenraadsleden hielpen ze met een aantal vragen.
We hebben de immigranten ook gevraagd of ze soms willen helpen met het uitladen van de vrachtwagens met hulpgoederen.
Nog een activiteit van Return to Zion is het hulp geven aan hen die in armoe leven en de immigranten in Haifa. We doen dat samen met de maatschappelijk werkers en het Ministerie van Welzijn.
Totaal 120 mensen kregen voedselpakketten en spulletjes voor Pasen. Daarnaast ging het team ook naar het ziekenhuis met pakketjes voedsel en lekkernijen voor 30 kinderen met kanker.
Blijft u a.u.b. bidden voor deze Holocaust overlevenden, de zieke kinderen, zij die in armoede leven en de nieuwe immigranten. Gebed heeft de macht om de afmetingen van de tijd, ruimte en materie te overstijgen.
Er zijn inmiddels ook gasten over geweest uit Atlanta. We hadden een goede tijd samen en ontvingen hulp bij het schoonmaken van het dak. We zijn zo blij met al onze partners over de wereld. We zouden onze roeping niet kunnen vervullen zonder hun hulp.

Naar alle artikelen