Makor HaTikva | Sneeuw in Jeruzalem

Beste vrienden,

We zijn blij om u weer op de hoogte te houden van het Makor HaTikvah Schoolleven. Hoewel dit jaar tot nu toe een uitdaging was, gaan toch elke dag de schooldeuren open. Ere zij onze God!
Veel kinderen en leerkrachten waren de afgelopen maanden ziek en in quarantaine. We werden geconfronteerd met de regelgeving van de overheid. Dit bracht ons bijna op het punt van ontmoediging. Maar we worden bemoedigd door uw steun en vriendschap en we sturen de bemoediging terug naar ieder van u – God is groot!

De school is niet gesloten geweest vanwege covid, sinds we dit schooljaar zijn begonnen. God is goed. Er waren veel leerkrachten en kinderen ziek of in quarantaine. Op een gegeven moment waren er zelfs hele klassen die terug moesten schakelen naar zoomlessen. We hebben nog steeds enkele zieke kinderen en leraren, maar te midden van de storm kunnen we Gods zegenende hand op de school zien.

U hebt waarschijnlijk gehoord van sneeuw in Jeruzalem! Dit klinkt misschien niet als iets bijzonders voor u, maar voor ons wel. We hebben ongeveer eens in de 7 á 8 jaar sneeuw. Voor veel van onze brugklassers was het de eerste keer dat ze sneeuw in hun leven zagen. Veel van onze negenjarigen kenden ook geen sneeuw, dus het was een grote belevenis voor kinderen hier.

Kinderen hebben veel plezier op school. Ze hadden hun eigen lokale verkiezingen om de studentenraad van de school te kiezen die vieringen en evenementen op school organiseert. Studenten sporten, zijn creatief bezig, bereiden interessante projecten voor en nemen deel aan nationale wedstrijden. Moge God alle kinderen beschermen en ons, ouders en leraren, wijsheid geven om hen in Zijn licht op te voeden en zo Zijn zaad van waarheid in hun hart te planten.

Yoel Russu,  directeur van MakorHaTikva School