Noodhulp

Noodhulp voor Netivah

De Gazaoorlog die op 7 oktober 2023 begon, veroorzaakt veel ellende in Israël. Meer dan 1.300 doden, duizenden gewonden en 200 gijzelaars zijn het gevolg van het optreden van de bloeddorstige Hamasterroristen. Ook vanuit Libanon zijn er inmiddels veel aanslagen verijdeld. Israël is in uiterste staat van paraatheid. Naast de ruim 135.000 beroepsmilitairen en dienstplichtigen zijn er 300.000  reservisten actief.

Onder hen zijn vele Messiasbelijdende soldaten en officieren. Dit heeft grote gevolgen voor de maatschappij en gemeenteleven. Vooral jonge soldaten hebben het moeilijk. Deze -dienstplichtige- soldaten moeten op jonge leeftijd al veel meemaken. Te midden van dat geweld moet ze staande zien te blijven in hun geloof.

Daarom steunt SSMJ het door Joël Goldberg geleide Netivah Center. Deze organisatie ondersteunt jonge soldaten in hun weerbaarheid. Ze krijgen actieve trainingen en geestelijke toerusting om als gelovigen staande te blijven in oorlogstijd.

Er is behoefte aan matrassen, dekbedden en medicamenten.

Helpt u mee om deze jonge soldaten een hart onder de riem te steken?

Wanneer het streefbedrag gehaald is zal het overige geld gaan naar algemene doelen van Stichting Steun Messiasbelijdende Joden.