Noodhulp

Steun Messiasbelijdende soldaten in Israël

“Er zijn te weinig matrassen om op te slapen voor zoveel soldaten, er zijn slaapzakken nodig en medische middelen.” Deze oproept komt van Joël Goldberg, directeur van het Netivah Center in Jeruzalem. Steunt u de Messiasbelijdende Joden in deze oorlog? 

Het is oorlog in Israël. Op Simchat Torah (Vreugde van de Torah) maakte de vreugde om het Woord van God plaats voor schrik en rouw. Hamas viel op brute wijze Israël aan en maakte veel slachtoffers. Er vielen duizenden doden. Er zijn duizenden gewonden. Meer dan 200 mensen zijn vermist of gegijzeld. De beelden zijn verschrikkelijk. Israël raakte in shock.

Het is oorlog in Israël. Direct na de laffe aanslag van 7 oktober kwam het Joodse volk in actie. Alle dienstplichtige soldaten werden opgeroepen in actieve dienst. Daarnaast werden er nog eens 300.000 reservisten opgeroepen. Er meldden zich vele vrijwilligers aan voor actieve dienst, veelal mensen onder de veertig jaar. Onder hen zijn voorgangers en jonge mannen en vrouwen uit Messiasbelijdende gemeenten. Al op jonge leeftijd staan ze in de frontlinie met gevaar voor eigen leven.

Het Netivah Center in Jeruzalem ondersteunt deze jonge soldaten in hun geloof en helpt hen in deze uiterst moeilijke situatie. Vanuit de Bijbel weten zij dat de Bewaarder van Israël niet zal sluimeren of slapen. Maar daarnaast zijn ook veel praktische noden. Directeur Joël Goldberg maakte de nood concreet: “Er zijn te weinig matrassen om op te slapen voor zoveel soldaten, er zijn slaapzakken nodig en medische middelen. Ook weten wij niet hoe lang deze oorlog zal duren. Wil jij voor ons bidden en als je kunt ons financieel ondersteunen?

Het is oorlog in Israël. Weken later staat er in de woestijn van Judea staan grote tenten. Onder de bezielende leiding van Joël werken tientallen vrijwilligers samen om de soldaten te voorzien van benodigdheden. Eten, drinken, medicatie, slaapzakken en matrassen vinden hun weg naar soldaten die ver verwijderd van hun geliefden en gemeente willen vechten voor vrede.

Het is oorlog in Israël. Psalm 122 is een pelgrimslied dat gezongen wordt voor hen die opgaan naar Jeruzalem. “Omwille van mijn broeders en mijn vrienden spreek ik nu: Vrede zij in u!” Het roept ons op om te bidden voor Jeruzalem. Nu moesten velen de stad in nood verlaten. Laten wij daarom vooral bidden voor onze broeders en zusters en Jeruzalem vrede toebidden!

Ook jij kunt helpen door een gift over te maken zodat Netivah deze jonge soldaten kan helpen.

disclaimer:

Wanneer het streefbedrag gehaald is zal het overige geld gaan naar algemene doelen van Stichting Steun Messiasbelijdende Joden.