Messianic Congregation Nahariya

In Nahariya, vlak bij de Libanese grens, wonen ook Messiasbelijdende Joden. Vanaf 1972 was er een kleine huisgemeente in de woning van Albert en Ruth Nessim. Langzaam groeide de kleine groep waaruit in 2011 twee gemeenten groeiden. Naast de gemeente Oz Lamo (Kracht voor Zijn volk) kwam een gemeente samen onder leiding van Michaël Nessim en David Mistele. Tweemaal per maand kwam men samen in Kibbutz Evron maar het aantal bezoekers bleef laag. Het waren jaren van geduldig en liefdevol luisteren naar Gods Woord en samen bidden om zegen op de arbeid.

In mei 2016 kon de gemeente een zeer eenvoudige ruimte huren in Nahariya zelf. Slechts verven, schoonmaken en het plaatsten van stoelen was het begin. Later werd een bord met de naam van de gemeente opgehangen aan de buitengevel. Daarop staat in het Hebreeuws: Jezus zegt: Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven.

Het wonder is dat door Gods genade er steeds meer mensen naar de samenkomst gekomen zijn. De laatste sabbat kwamen er wel 30 volwassenen en 20 kinderen bij elkaar. God heeft de gebeden verhoord en het werk gezegend, Hem de dank en de eer!
Uw bijdrage voor de gemeenten in Nahariya is hard nodig!