Wartburg College

Misschien is het wel jouw droom om ooit heen te gaan.

Wie er ooit geweest is, kan het niet meer uit z’n geheugen wissen. Wat wij hebben gekregen als jongeren, is echt heel bijzonder!

Wat doe jij altijd als je op vakantie gaat? Pakje je koffer in? Naast het inpakken valt er nog veel meer te regelen, zoals verblijfplaatsen en dergelijke. Terwijl onze leraren daar mee bezig waren, moesten wij per persoon €300,- ophalen voor de Stichting Steun Messiasbelijdende Joden. Dat geld is voor de Makor HaTikvah school in Jeruzalem. De  school hebben we zelf bezocht toen we in Israël waren. Na veel mensen te hebben gevraagd hebben we meer dan €11.000 opgehaald!

Zulke reizen zijn natuurlijk niet vanzelfsprekend, en wij hadden ook erg geluk dat we in Israël terecht konden in gastgezinnen. Wij waren allemaal heel blij dat leerlingen van de Makor HaTikvah school hun huis hadden opengesteld voor ons. De leerlingen zelf waren erg aardig en de ouders ook volgens de meeste leerlingen. Soms waren er wat moeilijkheden doordat zij natuurlijk geen Nederlands spreken, maar bijna alles verliep vloeiend. De leraren van de Makor HaTikvah school verdienen ook alle roem voor wat ze voor ons hebben gedaan We zijn daar ook heel blij mee. Deze reis had ook veel heel leuke en interessante dingen, eigenlijk te veel om op te noemen, maar na wat denken hebben we toch besloten dat Yad Vashem (het Holocaust museum in Jeruzalem), de graftuin en de Dode Zee het mooist en interessants waren van de hele reis. Dit was omdat we hier heel veel dingen leerden of doordat we erg veel lol konden hebben bij de Dode Zee.

“Wanneer je op zo’n reis gaat zie je de Bijbel echt voor je”

Als je in Israël bent, zie je de Bijbelverhalen als het ware tot leven komen. Niet alleen de sporen van Jezus, waar Hij heeft gewandeld en is gekruisigd, maar ook En Gedi, waar David zich voor Saul verborg. Waar Sodom en Gomorra zijn verwoest en waar Lots vrouw veranderde in een zoutpilaar. Als je dan Golgotha ziet en je staat bij het graf van de Heere Jezus, dan is dat zo indrukwekkend. Hoe Hij heeft geleden voor onze zonden, maar wat een wonder dat Hij waarlijk is opgestaan!

Samengevat: we hebben een schitterend en onvergetelijk verblijf in Israël gehad en zijn blij dat we op deze manier ook een bijdrage konden leveren aan het ondersteunen van de Makor HaTikvah school in Jeruzalem.